Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google test incognitomodus voor YouTube-app

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2018, 22:49 CategorieAndroid

In Google Chrome zit een incognitomodus. Wanneer je deze modus van de browser gebruikt wordt er niet bijgehouden welke pagina’s je bezoekt en kan iemand anders geen geschiedenis van het internetgebruik terugvinden. Op YouTube hebben we op dit moment nog geen incognitomodus, maar daar lijkt verandering in te gaan komen.

Zoek- en kijkgeschiedenis, abonnement en accountgegevens zijn onzichtbaar

Volgens Android Police is Google op dit moment bezig met het testen van een incognitomodus voor de YouTube-app voor Android. Op dit moment is er wel een soortgelijke functie beschikbaar via Instellingen -> Geschiedenis en privacy. Hier heb je de mogelijkheid om de kijkgeschiedenis en de zoekgeschiedenis te onderbreken, maar deze optie is niet echt binnen handbereik. Een echte geheime modus lijkt er echter aan te komen, waarbij je simpel rechtsboven op je account klikt en vervolgens direct de incognitomodus kunt inschakelen. Niet alleen wordt je kijk- en zoekgeschiedenis dan niet opgeslagen, maar ook worden je abonnementen en je accountgegevens niet weergegeven.

De test van Google kwam aan het licht doordat verschillende gebruikers de geheime modus plotseling in de YouTube-app konden activeren. Het lijkt te gaan om een beperkte groep gebruikers, want de grote meerderheid heeft deze optie nog niet beschikbaar. Wanneer en of de incognitomodus wereldwijd wordt gelanceerd is op dit moment nog niet bekend.

  • Delen:
Samsung Galaxy S9 Plus
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.