Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HMD Global komt met Nokia 2.1 en 5.1

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2018, 21:21 CategorieAndroid

Nokia is weer helemaal terug dankzij HMD Global. Vanavond heeft het bedrijf bekendgemaakt dat er nieuwe versies komen van de Nokia 2 en 5. Deze komen als de Nokia 2.1 en de Nokia 5.1 op de markt. Alhoewel de vorige generatie en de nieuwe toestellen op het eerste gezicht misschien veel op elkaar lijken, zijn er toch aardig wat verbeteringen doorgevoerd. Zo hebben de nieuwe versies betere specificaties, waardoor ze beter zullen presteren.

Nokia 2.1

De Nokia 2.1 wordt in de markt gezet met Android Go. Deze lichte versie van Android zorgt ervoor dat het toestel betere prestaties levert, zelfs met weinig geheugen. De Nokia 2.1 draait op een Qualcomm Snapdragon 425-processor, 1 GB aan werkgeheugen en 8 GB intern geheugen. De snellere processor zou tot 50% meer kracht hebben dan de vorige processor in de Nokia 2, waardoor de prestaties aanzienlijk beter zullen zijn. De buitenkant is voorzien van metallic-accenten met een gekleurde achterkant van polycarbonaat.

De smartphone heeft een display van 5.5-inch, waardoor dit model een 20% groter scherm heeft dan de vorige generatie. Je hebt de beschikking over een camera met acht megapixel aan de achterzijde van het toestel en een camera van vijf megapixel aan de voorzijde. Ook zijn er twee stereospeakers aan de voorkant aanwezig.

Het toestel wordt geleverd met een accu met een capaciteit van 4.000 mAh. Volgens het bedrijf is dit voldoende voor twee tot drie dagen gebruik. Het toestel komt in de kleuren Blue, Copper/Blue, Silver/Grey en Silver op de markt. De Nokia 2.1 is vanaf augustus wereldwijd verkrijgbaar voor 119 euro.

Nokia 5.1

Ook de Nokia 5 krijgt een update met de Nokia 5.1. Dit model is vervaardigd uit één blok 6000 series aluminium. De smartphone is vervolgens door 33 fases van machinale bewerkingen tot anodiseren gepolijst. Volgens HMD Global zorgt dit voor een glad, satijnen handgevoel. Het toestel heeft een 5.5-inch FHD+ IPS display met Corning Gorilla Glass in een resolutie van 2.160 bij 1.080 pixels. Ter vergelijking, de Nokia 5 heeft een kleiner display van 5.2-inch. Daarnaast moet de 5.1-versie tot 40% beter presteren dan het vorige toestel.

De processor is een MediaTek Helio P18. Het werkgeheugen bedraagt 2 GB, terwijl het toestel 16 GB aan intern geheugen krijgt. De achtercamera heeft zestien megapixel en de groothoek frontcamera krijgt acht megapixel ter beschikking. De Nokia 5.1 is onderdeel van de Android One-familie, zodat je zeker weet dat het toestel een pure en veilige Android-ervaring gaat bieden. De batterij heeft een capaciteit van 2.870 mAh. Ook is er een vingerafdruksensor en een nfc-chip aanwezig. De smartphone is in augustus 2018 verkrijgbaar in de kleuren Copper, Tempered Blue en Black voor een prijs van 199 euro.

  • Delen:
Nokia 7 Plus
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.