Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Honor 10-smartphone is in Nederland voor 399 euro verkrijgbaar

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2018, 23:25 CategorieAndroid

Het Chinese bedrijf Huawei heeft de smartphone Honor 10 in Nederland uitgebracht. Het toestel lijkt wat specificaties betreft grotendeels op die van vlaggenschip Huawei P20, maar is een stuk goedkoper. Mooi is onder meer een ultrasone vingerafdrukscanner, die niet zichtbaar is, maar onder de bezel aan de onderkant van het scherm zit.

Dit is de Honor 10

De Honor 10 heeft net als zijn grotere broertje een Kirin 970-processor. Die beschikt over een ingebouwde neural processing unit en vier gigbabyte aan werkgeheugen. Voor de gebruiker zijn er twee opties: een met 64 en een met 128 gigabyte aan opslagcapaciteit.

Mooi is ook het display, dat een 5,84-inch lcd-scherm. Dat bedekt vrijwel de hele voorkant van de telefoon, al is er bovenin een inkeping voor de camera en zit er onderin een bezel. Die bezel laat ruimte voor de sonische vingerafdrukscanner, waarmee je dus je telefoon kan ontgrendelen. Overigens heeft het scherm een resolutie van 2.280 bij 1.080 pixels.

Aan de achterkant heeft Honor een dubbele camera ingebouwd. Die beschikt over een 24- en een 16-megapixelsensor, waarbij de 24-megapixelsensor alleen beelden in zwart-wit kan maken. Door die te combineren met beeldjes van de 16-megapixelsensor is er een gedetailleerder beeld, stelt het bedrijf. Overigens heeft de selfiecamera ook een 24-megapixelsensor, die aangevuld wordt met AI-mogelijkheden.

Tot slot draait de telefoon dezelfde software als de Huawei P20: Android Oreo, met daar Emui 8.1 van Huawei zelf overheen. De Honor is in Europa vanaf 399 euro te koop. Het gaat dan om de 64GB-versie van het toestel, de 128GB-variant kost 449 euro. Ter vergelijking: de P20 heeft 128GB aan opslagcapaciteit, maar kost 630 euro.

  • Delen:
Huawei Honor 10
Android Oreo (8.x)
Honor 6X
Android Marshmallow (6.0)
Huawei P20 Pro
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.