Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HTC komt als eerste grote smartphonefabrikant met blockchain-telefoon

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2018, 23:12 CategorieAndroid

Op 23 mei onthult het van oorsprong Taiwanese HTC zijn volgende vlaggenschiptelefoon. Maar vandaag is het alvast met een verrassende andere aankondiging gekomen. Het bedrijf werkt als eerste grote fabrikant aan een blockchain-telefoon, eentje die het grappig genoeg de Exodus genoemd heeft.

De HTC Exodus

De Exodus moet een smartphone worden die zich vooral richt op privacy van gebruikers. Hoe dat er precies uit moet komen te zien is niet duidelijk, maar op de site van het project lezen we dat het bedrijf “een visie heeft om het blockchain-ecosysteem uit te breiden door ’s werelds eerste telefoon toegewijd aan gedecentraliseerde applicaties en security” te maken.

Er zal in elk geval een universele wallet aan de telefoon toegevoegd worden, waar cryptocurrency als de bitcoin en ethereum in opgeslagen kunnen worden. Het project wordt vormgegeven door de nieuw aangewezen Decentralized Chief Officer Phil Chen, die een wereld voor zich ziet “waar eindgebruikers daadwerkelijk eigenaar zijn over hun data (browse-geschiedenis, identiteit, eigendommen, wallets, e-mails, berichten etc) zonder dat er centrale autoriteiten nodig zijn.”

Wat is Blockchain?

“Let my data go”, is de slogan waarmee HTC de Exodus ontwikkelt. Het is toepasselijk dat men verwijst naar het Bijbelverhaal van Mozes en de Israëlieten die uit Egypte vertrokken en pas na decennia rondzwerven een thuis vonden. In het geval van data, is het nieuwe thuis de blockchain. Weg van centrale instanties die gegevens beheren, en juist naar gedecentraliseerde registers die zich op meerdere apparaten bevinden en zo minder makkelijk manipuleerbaar zijn.

Die techniek moet aan de basis van de eerste blockchain-telefoon van HTC komen te staan. Wanneer die telefoon precies in de winkel ligt, is nog niet bekend, maar het zal enkele maanden duren.

 

  • Delen:
HTC U12 Plus
HTC U12 Plus
Android Oreo (8.x)
HTC Desire 12
Android Oreo (8.x)
HTC U11+
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.