Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram laat gebruikers eigen posts als Stories-stickers delen

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2018, 9:12 CategorieApplicaties

Instagram vervaagt de grens tussen post en Story verder vandaag met de aankondiging van de update die gebruikers in staat stelt posts ook als Stories-sticker te delen. Je kunt dit ook doen met posts die je bent tegengekomen op openbare profielen van andere gebruikers.

Post als Instagram Story delen

Instagram kondigt aan dat gebruikers in staat zijn hun posts als Stories-stickers te delen. Dat kan met posts van hun eigen profiel, maar ook van profielen die openbaar zijn. Het bedrijf denkt dat gebruikers hierdoor gemakkelijker dingen van vrienden en bedrijven kunnen delen en daardoor meer aandacht kunnen generen voor onderwerpen en producten. Het is in elk geval gemakkelijker dan het maken van screenshots (en uiteindelijk ook beter voor de plaatser van de post, aangezien je nu meteen kunt zien waar de post vandaan komt).

Het delen van een post in je Instagram Story gaat zoals je dat zou verwachten. Je drukt daarvoor op het papieren vliegtuigje binnen de app, boven de post die je wil delen. Naast de deeloptie voor Direct, vind je er nu ook de optie voor het delen naar een verhaal. Vervolgens kun je nog het één en ander aanpassen aan het verhaal, zoals het formaat van de sticker en de achtergrond. Mocht je niet willen dat iemand zomaar jouw foto deelt met de rest van de wereld, dat kunnen we ons goed voorstellen, dan kun je de deeloptie ook uitschakelen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.