Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram laat je nu profielen dempen, zodat je ze kunt blijven volgen

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2018, 9:28 CategorieApplicaties

De fotodeeldienst Instagram heeft een nieuwe functies uitgerold voor alle gebruikers waarmee je bepaalde profielen kunt dempen. Je ziet de foto’s van de gedempte profielen dan niet meer terug in je overzicht, terwijl je de mensen in kwestie gewoon kunt blijven volgen.

Profielen dempen op Instagram

Instagram, de meest populaire fotodeeldienst van die moment, heeft een nieuwe functies uitgerold waarmee gebruikers profielen kunnen dempen. Door profielen te dempen zullen foto’s en video’s van dat account niet meer in je overzicht voorbijkomen, waardoor je diegene of dat bedrijf gewoon kunt blijven volgen. De dienst omschrijft de optie als ‘een nieuwe manier waarmee je je feed kunt personaliseren’. De persoon die je dempt, wordt daar niet van op de hoogte gebracht. Zo kun je iemand dus consequentieloos ontvolgen.

Je vindt de optie op het profiel van de gebruiker wiens berichten je niet meer wil tegenkomen. Je drukt daarvoor op de drie knopjes aan de bovenkant. Daar kun je nog onderscheid maken tussen foto’s/video’s of de dagelijkse verhalen, of je dempt gewoon alle content van diegene. Dit is overigens niet de enige manier waarop je specifieke content kunt weghalen uit je feed. Zo kunnen beledigende comments automatisch uit je overzicht worden gefilterd en wordt er hard opgetreden tegen de pestkoppen die het platform helaas rijk is.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.