Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram voegt stilletjes een in-app betaaloptie toe

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2018, 10:12 CategorieApplicaties

Instagram heeft, zonder iets aan te kondigen, een betaaloptie toegevoegd aan zijn applicaties. Momenteel test de fotodeeldienst deze mogelijkheid met een handjevol gebruikers. Wanneer je een betaalkaart toevoegt, dan kun je dingen kopen binnen de app.

Instagram voegt betaaloptie toe

Instagram heeft stilletjes een betaaloptie toegevoegd aan zijn applicaties. Techcrunch schrijft dat het sociale medium deze functie momenteel test met een kleine groep gebruikers. Die gebruikers kunnen een betaalkaart toevoegen en daar een pin aan koppelen, waarna er betalingen verricht kunnen worden binnen de app. Op moment van schrijven kunnen deze mensen afspraken maken bij een spa of een reservering boeken bij een restaurant. Dat gebeurt nu nog wel middels een third-party applicatie, genaamd Resy.

Dat Instagram deze functie nu uitrolt, is niet een gegeven dat zomaar uit de lucht komt vallen. In maat 2017 kondigde het bedrijf al aan dergelijke plannen te hebben. Aanvankelijk was het ook het plan de mogelijkheid in 2017 uit te rollen, maar dat is er dus nooit van gekomen. De uitrol van de betaaloptie is dus nog maar net begonnen, maar onduidelijk is wanneer elke gebruiker toegang krijgt tot de optie. Ook is het nog maar de vraag of de betaalfunctie naar Nederland komt en welke producten wij zouden kunnen kopen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.