Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instant Apps krijgt ondersteuning voor augmented reality

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2018, 11:44 CategorieAndroid

Vorig jaar kwam Google met Instant Apps. Deze functie stelt gebruikers in staat om bepaalde apps alvast te proberen zonder dat je deze helemaal hoeft te downloaden en installeren. Zo weet je direct of een bepaalde app of een game iets voor jou is en kun je dus veel tijd, en in sommige gevallen, geld besparen. Instant Apps krijgt echter binnenkort een update en zal ook ARCore gaan ondersteunen.

Voornamelijk interessant voor Google Search

De ondersteuning van ARCore betekent dat gebruikers straks augmentedrealityapps kunnen proberen zonder dat deze gedownload hoeven worden. De nieuwe Instant Apps-functie is echter voornamelijk interessant voor Google Search en niet zozeer voor de Google Play Store. Een voorbeeld gaf Google over producten die je in de winkel kunt kopen. Zoek naar producten die je graag wilt kopen en via een link naar een Instant App kun je de producten in augmented reality voor je op tafel plaatsen. Zo kun je via een ervaring in augmented reality direct een product bekijken vanuit alle hoeken. Winkeliers kunnen deze functie inzetten om hun producten aan de man te brengen.

De nieuwe Instant Apps-functie zal in eerste instantie nog wat beperkt zijn, want het is (nog) niet mogelijk om kledingstukken of een zonnebril in augmented reality aan te trekken of op te zetten. Toch is het goed om te zien dat Google vol inzet op augmented reality dankzij het augmentedrealityplatform ARCore.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.