Lenovo hint naar komst volledig randloze smartphone

14 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
Lenovo Z5

Het lijkt erop dat smartphonefabrikant Lenovo zomaar eens zou kunnen komen met een nieuwe smartphone met daadwerkelijk randloos scherm. Vicepresident Chang Cheng deelde op het sociale medium Weibo een schets van wat de nieuwe Z5 moet worden.

Randloze Lenovo-smartphone

Interessant aan de schets die we online vinden van de Z5, is dat het toestel over de hele voorkant een scherm heeft. Andere telefoons die een zogenaamd voorkant bedekkend scherm hebben, hebben eigenlijk allemaal een uitsparing voor bijvoorbeeld de selfiecamera. In dit geval is er echter helemaal geen inkeping te zien.

Volgens Cheng zal de voorkant van de Lenovo Z5 voor 95 procent uit scherm bestaan. Bij andere high-end smartphones ligt dat flink wat lager. De voorkant van de Samsung Galaxy S9 en de iPhone X bestaan voor 83 procent uit scherm. De rest wordt onder andere gebruikt voor de schermranden en de inkeping aan de bovenkant.

Voor de Z5 worden volgens Cheng meerdere “technologische doorbraken” gebruikt om de voorkant te veranderen. Helemaal zeker welke doorbraken dat zijn, is niet bekend. Het zou zomaar kunnen dat er bijvoorbeeld een vingerafdrukscanner onder het display geplaatst wordt, een technologie waar meerdere fabrikanten nog mee worstelen.

Wanneer de nieuwe Lenovo-smartphone precies verkrijgbaar zal zijn is nog niet bekend. Het verhaal gaat dat men de telefoon in de loop van de zomer presenteert.

Reacties (0)