Microsoft vervangt de Surface Pro 4 met flikkerend scherm

14 mei 2018 1 Minuut 1 Reacties
microsoft-surface-pro-4

Niet alle schermen van de Microsoft Surface Pro 4-tablets werken even goed. Sommige van de schermen beginnen na enige tijd van gebruik te flikkeren. Klanten die hier last van hebben, kunnen hun scherm straks gratis laten vervangen door Microsoft.

Microsoft Surface Pro 4 vervangen

In zijn aankondiging van het retourprogramma schrijft Microsoft dat het “na zorgvuldig onderzoek” heeft “vastgesteld dat een klein percentage van Surface Pro 4-apparaten een schermflikkering heeft, die niet met een firmware of driver-update opgelost kan worden.” Klanten die er last van hebben krijgen een vervangend apparaat en kunnen tot drie jaar na aanschafdatum gebruik maken van het vervangingsprogramma. Ook schrijft Microsoft op de site dat klanten die hun scherm bijvoorbeeld al tegen betaling hebben laten vervangen, de reparatiekosten terug kunnen vragen.

Het scherm van de Surface Pro 4 begint volgens de klanten die er last van hebben na een paar maanden op te spelen. Nadat bleek dat er meer mensen waren wiens apparaten hier last van kregen, werd de site Flickergate opgericht. Meer dan tweeduizend mensen hebben daar ondertussen hun ervaring gedeeld.

Opvallend is een huis-tuin-en-keuken oplossing: sommige creatievelingen wisten het probleem op te lossen door hun apparaat een tijdje in de vriezer te leggen. Na enige tijd komt het probleem dan wel weer terug.

Reacties (1)