Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia X6 officieel gepresenteerd door HMD Global

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2018, 15:11 CategorieAndroid

HMD Global heeft de Nokia X6 gepresenteerd en dat betekent tegelijk goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat HMD Global de nieuwe smartphone online heeft gezet op de eigen Chinese website, inclusief veel nieuwe foto’s en de specificaties. Dit is meteen ook het slechte nieuws, want voorlopig komt de Nokia X6 enkel in China op de markt.

Het nieuwe toestel voor het goedkope middensegment heeft een scherm van 5.8-inch in een resolutie van 2.280 bij 1.080 pixels. Het display heeft een 19:9-beeldverhouding met Corning Gorilla Glass 3. De processor is een Snapdragon 636 en het werkgeheugen bedraagt 4 GB. Het interne geheugen van 32 GB is uitbreidbaar met een micro-sd-kaart. Naast dit goedkoopste model komen er ook nog twee duurdere versies op de markt met iets betere specificaties. Deze hebben respectievelijk 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslaggeheugen en 6 GB werkgeheugen en 64 GB opslaggeheugen. De goedkoopste versie komt voor omgerekend 170 euro op de markt. Prijzen voor de modellen met meer geheugen zijn nog niet bekend.

Dubbele achtercamera en Android 8.1 Oreo

De Nokia X6 is het eerste Nokia-model met een notch (scherminkeping). Het grootste deel van de buitenkant van de smartphone is gemaakt van glas, terwijl de zijkanten uit aluminium bestaan. De smartphone heeft een dubbele achtercamera van zestien en vijf megapixel met tevens een zestien megapixel frontcamera. In tegenstelling tot eerdere berichten heeft dit model niet de beschikking over Zeiss-lenzen. De batterij heeft een capaciteit van 3.060 mAh. Tevens is er een vingerafdruksensor aanwezig. De Nokia X6 draait op Android 8.1 Oreo.

Veel andere exclusieve Nokia-telefoons voor de Chinese markt zijn op een later moment ook in de rest van de wereld uitgebracht, dus de kans is zeker aanwezig dat ook de Nokia X6 op een later moment alsnog naar Europa komt. De prijs van omgerekend 172 euro zal daarbij waarschijnlijk wel een stukje hoger komen te liggen. Op 21 mei ligt de smartphone in de Chinese winkels. Pre-orders kunnen vanaf nu geplaatst worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.