Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Opera haalt zijn mobiele VPN-app uit de Play Store en App Store

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2018, 9:40 CategorieApplicaties

Webbrowser Opera heeft bekend gemaakt dat het stopt met zijn VPN-app. Die is sinds gisteren niet meer beschikbaar in de iOS App Store, en niet in de Android Play Store. Het bedrijf raadt mensen die Gold-gebruiker zijn aan om een jaar lang gratis gebruik te maken van SurfEasy’s Ultra VPN.

Opruiming bij Opera

Waarom de app precies stopgezet is, weten we niet zeker. Het lijkt te maken te hebben met SurfEasy. Dat is een VPN-bedrijf dat een paar jaar geleden door Opera werd overgenomen, maar vorig jaar verkocht aan Symantec. Toen nam SurfEasy ogenschijnlijk zijn  VPN-diensten mee. Zo verdween in januari de VPN-app tijdelijk uit de Play Store, om vervolgens weer online gezet te worden.

Hoe het ook zij: de app is nu dus definitief stopgezet, en Opera raadt zijn klanten aan om over te stappen op een van de diensten van SurfEasy. Gebruikers van VPN Gold krijgen dus een jaar lang een abonnement op SurfEasy. Gratis gebruikers van de browser krijgen tachtig procent korting als ze dat graag zouden willen.

Overigens lijkt het stoppen van de VPN-app onderdeel te zijn van een bredere opruiming binnen het bedrijf. Eerder stopte men ook al met de Opera Max-app, die in 2014 gelanceerd werd voor Android-gebruikers die data wilden besparen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.