Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Photos kan straks oude foto’s inkleuren dankzij kunstmatige intelligentie

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2018, 19:43 CategorieApplicaties

Oude foto’s in zwart-wit inkleuren is helemaal hip tegenwoordig. Op internet zijn diverse kunstenaars dagelijks bezig met beroemde foto’s van vroeger te voorzien van hedendaagse kleuren. De kunstenaars gaan het echter zwaar krijgen, want deze functie komt straks ook naar Google Photos.

De app Google Photos zorgt voor een makkelijke manier om foto’s te bewaren en te beheren op de smartphone. Google heeft vandaag aangekondigd dat binnenkort enkele nieuwe functies naar de app zullen komen.

Kunstmatige intelligentie brengt nieuwe functies naar Google Photos

Kunstmatige intelligentie kan straks bepaalde onderwerpen of mensen op de foto’s herkennen. Wat betekent dit voor de gebruikers van de app? Google Photos kan straks mensen herkennen en gemaakte foto’s direct doorsturen naar de mensen op de foto. Ook geeft de app straks verbeterpunten door voor foto’s. De leukste functie is echter het inkleuren van oude foto’s. Foto’s in zwart-wit moeten straks automatisch in te kleuren zijn door de app. Maak een foto van een zwart-wit-foto en de app zal deze automatisch gaan analyseren. Vervolgens zal de kunstmatige intelligentie zorgen voor het inkleuren, zodat je een kleurenfoto hebt van de oude zwart-wit-foto. Zo kun je straks gemakkelijk oude familiefoto’s in kleur gaan bekijken.

Google Photos is beschikbaar voor Android en iOS. De gratis app helpt je met het beheren en automatisch opslaan van gemaakte foto’s. Binnenkort komen de nieuwe functies met kunstmatige intelligentie naar de app. Een datum is echter nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.