Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm Snapdragon 710 is de eerste chip in de nieuwe 700-serie

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2018, 9:54 CategorieHardware

Qualcomm heeft officieel de Qualcomm Snapdragon 710 onthuld. Dit is de eerste van de nieuwe Snapdragon 700-serie: een serie processors die bijna high-end prestaties kunnen leveren in een midrange smartphone of tablet. De nieuwe serie werd eerder al aangekondigd.

Dit is de Qualcomm Snapdragon 710

Eind februari kondigde Qualcomm de Snapdragon 700-serie aan. Deze serie moet bijna high-end prestaties gaan brengen voor een lagere bedrag en de Snapdragon 660 gaan vervangen. De 700-serie is dus bedoeld voor apparaten die qua prijs vaak in de midrange categorie vallen, waardoor je straks dus voor minder geld toch krachtige smartphones en tablets kunt kopen. De Qualcomm Snapdragon 710 is de eerste in de nieuwe serie. Deze processor valt qua kracht en snelheid ergens tussen de Snapdragon 820 en Snapdragon 835.

De Qualcomm Snapdragon 710 beschikt over achter kernen, waar er twee zijn geklokt op 2,2 GHz en zes op 1,7 GHz. De eerste twee zijn voor zware taken, terwijl de rest is bedoeld voor efficiëntie en zuinigheid. De chipset ondersteunt cameramodules tot 32 megapixel (of twintig megapixel in een dubbel camerasysteem) en is in staat video in de 4k-resolutie af te spelen. Mogelijk houdt dit dus in dat we straks goedkopere smartphones gaan tegenkomen met een mooi scherm, vergelijkbaar met de Galaxy S8 en LG G6 of iets in de buurt.

Verder moet de Qualcomm Snapdragon 710 twintig tot veertig procent energiezuiniger zijn dan de Snapdragon 660, wanneer je video’s bekijkt of games speelt. De X15-modem in de set kan downloads aan tot 800 Mbps, evenals 4×4 mimo en 2×2 wifi. Dat is meer dan genoeg snelheid voor de gemiddelde consument. De nieuwe processor is vanaf vandaag beschikbaar voor fabrikanten van smartphones en tablets. De eerste producten met de chipset aan boord kunnen mogelijk dit kwartaal al op de markt verschijnen, aldus Qualcomm.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.