Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy S10 krijgt vingerafdruksensor onder scherm’

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2018, 22:36 CategorieAndroid

De geruchten over een vingerafdruksensor onder het scherm op een smartphone van Samsung doen al tijden de rondte, maar het is Samsung vooralsnog niet gelukt om deze technologie daadwerkelijk in een smartphone op de markt te brengen. Het bedrijf heeft vorig jaar wel een patent vastgelegd voor de technologie. Berichten uit Zuid-Korea melden echter dat de Galaxy S10 volgend jaar mogelijk wel over een vingerafdruksensor onder het scherm zal beschikken.

Volgens een bericht uit Zuid-Korea is het ‘min of meer’ bevestigd dat de  Samsung Galaxy S10 een vingerafdruksensor onder het scherm gaat krijgen. Voor de tiende verjaardag van de Galaxy-smartphones wil Samsung natuurlijk flink gaan uitpakken en een sensor onder het scherm zou zeker bij de tiende editie passen. De sensor zou geleverd worden door chipfabrikant Qualcomm. Volgens het bericht heeft Samsung aan hun partners laten weten dat het besloten heeft om de in-display vingerafdruksensor te gaan gebruiken voor het volgende vlaggenschip. Het display zou van Samsung Display komen, terwijl de vingerafdruksensor door Qualcomm wordt gemaakt.

Vingerafdruksensor onder scherm werkt anders dan we tot nu toe hebben gezien

Uiteraard zijn er al enkele Chinese fabrikanten die de technologie geïmplementeerd hebben op hun smartphones, maar de techniek achter de vingerafdruksensor van Samsung steekt wel anders in elkaar. Door een ultrasone puls te zenden naar de vinger worden alle lijntjes en poriën in kaart gebracht, zodat de opgeslagen afdruk van iedere vinger echt uniek is. Doordat de diepte van de lijnen en poriën wordt meegenomen zou deze technologie veel veiliger zijn dan we tot nu toe bij andere fabrikanten hebben gezien. We zullen nog wel even een tijd moeten wachten op de Samsung Galaxy S10, want de Galaxy S9 (zie foto) is nog maar net op de markt verkrijgbaar. Het toestel komt waarschijnlijk in 2019 op de markt.

  • Delen:
Samsung Galaxy S9 Plus
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.