Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung onthult Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2018, 10:41 CategorieAndroid

Samsung heeft officieel de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus onthuld. Samsung lijkt vooral de nadruk te leggen op de camera’s voor deze toestellen. Zo zit er op de achterkant een dubbel camerasysteem en kun je redelijk mooie foto’s maken met weinig licht.

Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus

Met de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus legt Samsung vooral de nadruk op de mogelijkheden van de camera. De led-flitser aan de voorkant kun je naar eigen wens instellen, waardoor je dag en nacht selfies maakt. De camera’s aan de achterzijde hebben een groot diafragma waarmee je ook bij weinig licht heldere foto’s maakt. Op de Galaxy A6 Plus kun je scherptediepte en het bokeh-effect zowel tijdens als na het fotograferen instellen. Om je foto’s verder te personaliseren, kun je kiezen uit leuke achtergronden als hartjes, sterren en meer.

Veiligheid is gegarandeerd met de vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning. Zo ontgrendel je je device eenvoudig en snel. App Pair maakt multitasken eenvoudiger dan ooit en het Always on Display geeft je altijd toegang tot informatie, zelfs zonder de smartphone te ontgrendelen. Tot slot ondersteunen de Galaxy A6 en A6 Plus Bixby Vision, Home en Reminder. De toestellen worden aangedreven door een octacore-processor: de kleine smartphone is geklokt op 1,6 GHz, terwijl de grotere variant geklokt is op 1,8 GHz.

De Samsung Galaxy A6 heeft een scherm van 5,6-inch, en een schermresolutie van 720 bij 1.480 pixels, terwijl de A6 Plus een scherm heeft van 6-inch en een resolutie van 1.080 bij 2.220 pixels. Er zijn configuraties beschikbaar met 3 of 4 GB aan werkgeheugen en 32 of 64 GB aan interne opslagruimte. De accu’s hebben een vermogen van respectievelijk 3.000 en 3.500 mAh. De smartphones draaien allebei al op Android 8.0 Oreo, met daarover de skin van Samsung.  Verder is er bluetooth, gps, usb en natuurlijk wifi.

Op de achterkant van de Samsung Galaxy A6 zit een camera van zestien megapixel, met een diafragma van f/1.7. De frontcamera beschikt over zestien megapixel en heeft een diafragma van f/1.9. De Galaxy A6 Plus heeft een dubbel camerasysteem met camera’s van zestien en vijf megapixel, die beschikken over diafragma’s van f/1.7 en f/1.9. De frontcamera beschikt over maar liefst 24 megapixel, evenals een diafragma van f/1.9. Verder bieden de smartphones ondersteuning aan voor micro-sd-kaarten tot 256 GB.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus zijn medio juni verkrijgbaar in Black, Gold en Lavender. De verkoopadviesprijs van de Galaxy A6 Plus is 369 euro, de verkoopadviesprijs van de Galaxy A6 309 euro.

  • Delen:
Samsung Galaxy A6
Samsung Galaxy A6
Android Oreo (8.x)
Samsung Galaxy A6 Plus
Samsung Galaxy A6 Plus
Android Oreo (8.x)

Reacties

  1. Rob
    13 juli, 2018 om 22:22

    Perfect toestel, batterij geweldig. Camera goed tot zeer goed bij stilstaand beeld……maar probeer maar eens een persoon te fotograferen die bijvoorbeeld loopt of een hand uitsteekt…..de a6plus – let op, geldt enkel voor de plus versie – maakt dan onscherpe foto’s!!! Samsung schijnt reeds te werken aan een update voor de stabilisatie functie. Probeer maar uit in bv de winkel of koop gewoon de a6 en laat de plus versie echt volkomen links liggen!!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.