Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Snapchat maakt straks het delen van je locatie mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2018, 18:06 CategorieApplicaties

Snapchat probeert het nog eens. In het verleden lanceerde het bedrijf al een functie in zijn app voor gebruikers die hun locatie willen delen. Toen was er om privacyredenen fikse kritiek, die het opgepakt heeft. Nu is de functie Snap Map iets aangepast en wordt deze opnieuw gelanceerd.

Snapchat en locatiedelen

De vernieuwde functie in Snapchat laat je je real-time locatie delen met een vriend, of die van hen opvragen. Die locatie verschijnt dan binnen de Snap Map, en ook binnen het berichtendraadje dat je met de betreffende persoon deelt. Je locatie wordt nu enkel gedeeld met de persoon met wie je dat wil en niet met iedereen die zich in je contactenlijst deelt.

Dat meldt de site TechCrunch op basis van bericht van Snapchat. De functie is de afgelopen weken uitgerold naar iOS– en Android-gebruikers van de mobiele app. In het hamburgermenu van een berichtendraadje staat nu de mogelijkheid om ofwel je locatie te delen, of die van een vriend te verzoeken.

Als je dan je locatie gedeeld hebt met iemand, is die voor een periode van acht uur te zien. Daarna is de locatie niet meer te zien. Ook kan je de functie op elk gewenst moment uitschakelen. De vernieuwde Snap Map wordt gefaseerd uitgerold naar gebruikers wereldwijd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.