Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Statusbalk Android P laat slechts vier icoontjes voor notificaties zien’

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2018, 9:41 CategorieAndroid

Zoals het er nu naar uitziet zal de statusbalk van Android P slechts vier icoontjes voor notificaties kunnen laten zien, omdat het besturingssysteem mogelijk altijd rekening houdt met een eventuele inkeping aan de bovenkant van het scherm. Laten we hopen dat we dit zelf nog kunnen aanpassen.

Android P houdt altijd rekening met de notch – gerucht

Android P gaat een aantal dingen veranderen voor Android-gebruikers, zo bleek ook uit de presentatie van Google tijdens I/O 2018. Ook de statusbalk ontkomt er dit keer niet aan en zal worden aangepast. Android Police meldt namelijk dat het goed mogelijk is dat het besturingssysteem voortaan maar ruimte heeft voor vier icoontjes van notificaties. Ook zal de klok van de rechter- naar de linkerkant worden verplaatst. En waarom? Omdat het OS altijd rekening zou houden met een notch aan de bovenkant van het scherm.

Heb je meer dan vier notificaties ontvangen, dan komt er een rij met puntjes in beeld te staan (waarschijnlijk een punt per notificaties, met een bepaald maximum). Om dan te zien wat voor notificaties dat zijn, ben je genoodzaakt de balk naar beneden te trekken. Laten we hopen dat Google dit gedaan heeft voor ontwikkelaars (deze informatie komt uit de ontwikkelaarsversie van het systeem) en dat we straks de mogelijkheid krijgen zelf te bepalen hoeveel iconen we willen zien. Android P wordt later dit jaar uitgebracht.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.