Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Steam Link-applicatie laat mensen pc-spellen spelen op Android en iOS (update)

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2018, 9:36 CategorieGaming

Valve gaat een applicatie uitbrengen waarmee pc-spelers hun spellen kunnen spelen op een mobiel apparaat met Android of iOS aan boord. De app in kwestie heet Steam Link en zal in de week van 21 mei beschikbaar zijn. De game wordt gestreamd van pc naar mobiel apparaat.

Steam Link op Android en iOS

Steam, het pc-gameplatform van Valve, wil in de week van 21 mei Steam Link uitbrengen. Dit is een applicatie waarmee gamers hun spellen vanaf een Mac of pc kunnen streamen op hun smartphone of tablet, via een internetverbinding. De Android-applicatie zal aanvankelijk in bèta worden aangeboden. Er zitten natuurlijk wel enkele voorwaarden aan de werking van dit idee. Zo moeten zowel je smartphone als je pc verbonden zijn met de 5 GHz-verbinding op je netwerk, maar je pc mag ook via een ethernetkabel z’n internet krijgen.

Dit betekent dat je dus niet zomaar ergens onderweg online Call of Duty kunt spelen op je mobiele telefoon, mocht je dat al willen. Qua controllers is er een brede ondersteuning: je kunt de Steam Controller gebruiken, maar ook de speciale MfI-controllers en bluetooth-controllers, al is niet gespecificeerd welke gamepads wel en niet werken. Voorheen werkte Steam Link alleen met settopboxen en Samsung-televisies, maar de ondersteuning wordt nu dus breder uitgerold. Ook komt er later nog een Steam Video-app uit.

Update 18-05-2018: Je kunt de bèta van de app nu downloaden op Android.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.