Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Straks kan je overal inloggen met je Snapchat-account

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2018, 12:27 CategorieApplicaties

Momenteel kan je onder meer met je Facebook-account inloggen op diverse andere websites en apps. Maar als het aan Snapchat ligt, gaan gebruikers die mogelijkheid straks links laten liggen. In plaats daarvan zouden mensen in de toekomst moeten inloggen met hun Snap-account.

Inloggen met Snapchat

De site TechCrunch meldt dat Snapchat van plan is om op korte termijn zijn eerste volwaardige ontwikkelaarsplatform te lanceren. Dat moet de naam Snapkit krijgen en zou het voor derden mogelijk moeten maken om gebruikers in te laten loggen op hun apps en sites met behulp van hun Snapchat-account.

Ook maakt de kit het mogelijk voor ontwikkelaars om de camerasoftware van Snap naar hun apps te brengen. De camerasoftware van Snap is geavanceerd en biedt flink wat mogelijkheden voor gebruikers om foto’s te editen, maar ook wat extra AI-opties. Om te voorkomen dat iedereen opnieuw het wiel uit moet vinden, wil Snap dat meer apps gebruik maken van zijn camera-app.

De hoop van Snap zal natuurlijk zijn dat mensen liever in gaan loggen met hun Snapchat-account dan hun Facebook-account. Dat sociale netwerk van Mark Zuckerberg krijgt de afgelopen tijd flinke kritiek op de manier waarop het met privacy van gebruikers om is gegaan. De hoop van Snap is dat dit genoeg reden is voor mensen om over te stappen.

Het is nog niet duidelijk welke apps als eerste met de login-mogelijkheden komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.