Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter adviseert elke gebruiker zijn wachtwoord aan te passen

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2018, 10:23 CategorieApplicaties

Het sociale netwerk Twitter raadt elke gebruiker aan dat die zijn wachtwoord aanpast. Het bedrijf heeft namelijk een bug ontdekt die alle wachtwoorden als platte tekst opslaat. Op dit moment is er geen reden voor paniek: de gegevens lijken niet te zijn gestolen of gelekt.

Pas nu je wachtwoord op Twitter aan

Twitter raadt alle 330 miljoen gebruikers aan hun wachtwoorden aan te passen, aangezien er een bug is ontdekt die de wachtwoorden heeft opslagen als platte tekst. Het sociale netwerk laat weten dat uit eigen onderzoek blijkt dat de wachtwoorden niet zijn gestolen of gelekt, maar toch doe je er goed aan het wachtwoord te veranderen. Je kunt namelijk niet voorzichtig genoeg zijn. Het is daarnaast ook aan te raden dat je om de zoveel tijd je wachtwoorden voor al je profielen verandert, mocht er ergens toch iets gelekt zonder dat je dat weet.

Twitter claimt dat het bedrijf de bug zelf heeft ontdekt en meteen heeft verwijderd. Ook worden er maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat dit niet nog eens gebeurt. Helaas heeft het bedrijf niet laten weten hoe lang de wachtwoorden zo stonden opgeslagen. Desondanks is het toch goed dat het bedrijf open kaart speelt en iedereen aanraadt zijn of haar wachtwoord te veranderen. Dit is misschien ook een mooi moment om een wachtwoordmanager te overwegen of al je wachtwoorden in het algemeen sterker te maken dan ze nu zijn.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.