Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter gaat third-party applicaties slechter maken vanaf augustus

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2018, 9:30 CategorieApplicaties

Twitter heeft laten weten dat het achter de schermen veranderingen gaat doorvoeren, waardoor third-party apps, met toegang tot het sociale netwerk, slechter zullen gaan presteren. De apps worden niet waardeloos, maar wel zo goed als onbruikbaar daardoor.

Twitter-apps krijgen minder toegang

Twitter kondigde eerder al aan dat er dingen gaan veranderen voor gebruikers van third-party applicaties. Door nieuwe ontwikkelaarstools worden de apps beperkt in hun kunnen, omdat ze niet meer overal (onbeperkt) toegang tot krijgen. De apps worden niet waardeloos, belooft het bedrijf, maar ze worden wel zo goed als onbruikbaar. De veranderingen gaan in op 16 augustus aanstaande en voorkomen dat nieuwe tweets automatisch naar de app worden gestreamd. Ook worden sommige pushnotificaties uitgesteld of niet uitgestuurd.

De eerste verandering houdt concreet in dat gebruikers op mobiele apparaten constant zelf de tijdlijn moeten verversen voor nieuwe content. Wellicht is dat niet het grootste probleem, omdat je de app al zo kon instellen dat je dat überhaupt zelf in de hand wilde hebben. Het probleem met pushnotificaties is groter: het lijkt erop alsof ze langzaamaan verdwijnen of op korte termijn flink beperkt worden. Helaas is het zo dat er voor deze beperkingen geen oplossingen zijn. Wil je alle functies, dan heb je de officiële Twitter-app nodig.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.