Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter krijgt een eigen set emoji

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2018, 10:43 CategorieApplicaties

De Android-app van Twitter zal er voor veel mensen vandaag iets anders uit zien dan gebruikelijk. Het platform gebruikt namelijk vanaf vandaag een eigen emoji-set, in plaats van de standaard emoji van Android.

Doordat er zoveel verschillende Android-versies op de markt zijn en er ook nog veel oudere Android-versies gebruikt worden in combinatie met Twitter, zorgde dit voor een probleem. Gebruikers zien hierdoor niet altijd dezelfde emoji in een bericht verschijnen of krijgen simpelweg een vraagteken te zien. Dit werd helemaal een probleem wanneer gebruikers met iOS een bericht met bepaalde emoji plaatsen die gebruikers van Android helemaal niet kunnen lezen. Twitter was er klaar mee en komt nu met een eigen set emoji, die voor alle gebruikers hetzelfde zullen zijn.

Alle versies zijn nu gelijk

Het gaat dus nu niet meer uitmaken welke Android-versie je gebruikt en ook de tweets tussen iOS en Android zijn vanaf vandaag voor iedereen duidelijk. Waarschijnlijk komen de nieuwe emoji voor Twitter, oftewel ‘Twemoji’, je niet helemaal onbekend voor. Het zijn namelijk precies dezelfde emoji die Twitter gebruikt op de website van het platform. De nieuwe set emoji is met name voor gebruikers die Android 7.0 of lager gebruiken. Overigens krijg je wel de mogelijkheid om te kiezen. Je kunt de nieuwe Twemoji gebruiken, maar ook de standaard emoji.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.