Twitter test een navigatiebalk aan de onderkant van de app

03 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
twitter-navigatieblalk-android

Het sociale netwerk Twitter test momenteel een nieuwe navigatiebalk binnen de Android-applicatie van het netwerk. Met de knoppen aan de onderkant van het scherm bereik je de veelgebruikte functies, waaronder zoeken en natuurlijk je meldingen.

Twitter test navigatiebalk in Android-app

Omdat smartphones vandaag de dag steeds groter zijn, wordt het soms moeilijk om bepaalde functies te bereiken op het scherm. Helemaal in apps die er rekening mee houden dat je nog steeds gemakkelijk met je duim bij de bovenkant kunt komen, wat vaak al niet meer het geval is. Daarom hebben veel apps tegenwoordig een navigatiebalk aan de onderkant. Je levert zo wel schermruimte in, waardoor je minder ruimte hebt voor de content, maar krijgt er een balk voor terug waarmee je veel gemakkelijker toegang krijgt tot de mogelijkheden.

Dat is nu ook het geval binnen de officiële Twitter-app. Twitter test namelijk een navigatiebalk met een aantal gebruikers. Op die balk vind je het thuisscherm, de zoekbalk, je meldingen en natuurlijk je persoonlijke berichten. Wanneer iedereen toegang krijgt tot deze balk, is helaas nog niet bekendgemaakt. Het bedrijf test die balk met een aantal mensen, zonder dat zij zich daarvoor hebben opgegeven. Het gaat hier om een server-side switch, dus je kunt de app ook niet forceren de nieuwe navigatiebalk te installeren wanneer je die nu al wil hebben.

Reacties (0)