Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter werkt mogelijk aan versleutelde privéberichten

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2018, 10:40 CategorieApplicaties

Zoals het er nu naar uitziet werkt Twitter aan de optie voor versleutelde privéberichten. Het sociale netwerk heeft dit vooralsnog niet bevestigd, maar er zijn al wel screenshots opgedoken van de nieuwe functie. Het wachten is nu echter nog op een bevestiging van het bedrijf.

Versleutelde berichten op Twitter

Een paar dagen geleden heeft informaticastudent Jane Wong, die eerder al nieuws over Instagram openbaarde, een tweet de wereld in geholpen waaruit blijkt dat Twitter werkt aan versleutelde privéberichten. Het bedrijf heeft dit gegeven nog niet bevestigd, maar zoals het er nu dus naar uitziet wordt er gewerkt aan een dergelijke feature. Wanneer de privéberichten versleuteld zijn, dan betekent dit dat niemand kan meelezen, behalve de verzender en ontvanger. Zelfs de platformhouder kan de berichten daardoor niet inzien.

Het is niet duidelijk waarom Twitter juist nu ineens met versleutelde privéberichten komt, maar het kan te maken hebben met de grote nadruk op privacy vandaag de dag. Maar het kan ook te maken hebben met het gesprek tussen oprichter Jack Dorsey en klokkenluider Edward Snowden. Snowden vroeg Dorsey om zichzelf vernietigende berichten op het platform, zodat informatie veilig zou kunnen worden gedeeld. Het wachten is nu op de bevestiging van het sociale netwerk; onduidelijk is wanneer die zal verschijnen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.