Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Verkopen smartphones voor het eerst in tijden weer gestegen

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2018, 10:00 CategorieOnderzoek

De afgelopen tijd daalden de verkopen van smartphones. Het leidde tot de vraag of de hoogtijdagen van de mobiele telefoons voorbij zijn. Dat lijkt niet te kloppen: onderzoeksbureau Gartner meldt dat de verkopen van smartphones het afgelopen kwartaal licht gegroeid zijn.

Meer smartphones verkocht

Volgens Gartner gingen er 1,3 procent meer telefoons over de toonbank dan in hetzelfde kwartaal als een jaar eerder. Dat valt volgens het onderzoeksbureau niet te danken aan de high-end toestellen als de iPhone X of Samsung Galaxy S9, maar aan budgettoestellen. Denk daarbij aan apparaten van fabrikanten als Huawei ben Xiaomi.

Opvallend aan de cijfers is dat Samsung weer wat inlevert ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Volgens Gartner komt dat vooral omdat Samsung te maken heeft met forse concurrentie in het middensegment. Het gevolg daarvan is dat het minder goedkope en midrange toestellen verkoopt en zijn algehele verkopen ziet dalen. Apple ziet juist groei, maar heel licht. De meeste groei lag afgelopen kwartaal echter bij de Chinese bedrijven: Xiaomi zag zijn verkopen bijvoorbeeld meer dan verdubbelen.

Vermoedelijk gaan de komende maanden de verkopen van mobiele telefoons weer licht dalen. Dat komt vooral omdat kopers weer wachten op de lancering van nieuwe vlaggenschiptelefoons over een paar maanden. Pas als die lanceringen er zijn, beslissen mensen die een nieuwe telefoon zoeken, welk toestel ze willen kopen. Dat zal de verkopen over het tweede kwartaal dus weer iets drukken.

  • Delen:
Samsung Galaxy S9 Plus
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS
Huawei P20 Pro
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.