Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp-oprichter Jan Koum vertrekt bij moederbedrijf Facebook

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2018, 10:04 CategorieApplicaties

Jan Koum, de oprichter van WhatsApp, heeft moederbedrijf Facebook verlaten. De populairste berichtendienst van dit moment werd in 2014 overgenomen voor 19 miljard dollar en sindsdien werkte Koum voor het sociale netwerk. Maar aan die samenwerking is nu dus een einde gekomen.

WhatsApp-oprichter is weg bij Facebook

In 2014 nam Facebook de populaire berichtendienst WhatsApp over voor een bedrag van 19 miljard dollar. Sindsdien werkt oprichter Jan Koum bij het bedrijf, onder andere om de waarden en principes van de onderneming te waarborgen. Maar nu, vier jaar later, is er een eind gekomen aan die samenwerking. Via zijn eigen Facebook-profiel laat Koum weten te zijn opgestapt.

It’s been almost a decade since Brian and I started WhatsApp, and it’s been an amazing journey with some of the best people. But it is time for me to move on. I’ve been blessed to work with such an incredibly small team and see how a crazy amount of focus can produce an app used by so many people all over the world.

I’m leaving at a time when people are using WhatsApp in more ways than I could have imagined. The team is stronger than ever and it’ll continue to do amazing things. I’m taking some time off to do things I enjoy outside of technology, such as collecting rare air-cooled Porsches, working on my cars and playing ultimate frisbee. And I’ll still be cheering WhatsApp on – just from the outside. Thanks to everyone who has made this journey possible.

Mark Zuckerberg, eigenaar van Facebook en WhatsApp, heeft gereageerd in de comments onder dit bericht.

Jan: I will miss working so closely with you. I’m grateful for everything you’ve done to help connect the world, and for everything you’ve taught me, including about encryption and its ability to take power from centralized systems and put it back in people’s hands. Those values will always be at the heart of WhatsApp.

Waarom Koum opstapt, is niet helemaal duidelijk. The Washington Post schrijft dat het te maken kan hebben met een meningsverschil over de manier waarop de berichtendienst met data omgaat. Zo zou Facebook graag willen zien dat de beveiliging ietwat achteruitgaat, zodat het netwerk toegang krijgt tot meer data.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.