Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi gaat smartphones en IoT-producten verkopen in de Kruidvat

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2018, 17:17 CategorieAndroid

Het Chinese bedrijf Xiaomi, dat een van de grootste smartphoneproducenten van de wereld is, zal zijn producten eindelijk naar meer Europese landen brengen. Dat kan dankzij een samenwerkingsverband met CK Hutchison, waardoor Xiaomi-producten in meer locaties in Europa beschikbaar zullen zijn.

Focus van Xiaomi

De focus van Xiaomi lag lange tijd op Azië. Dat heeft gewerkt, want daardoor is het al tijden een van de grootste smartphonemakers van de wereld. Maar, toen het in 2017 een Mi Store in Barcelona opende, kondigde het bedrijf aan dat het zich op meer Europese markten wilde gaan richten. En die aankondiging wordt nu dus werkelijkheid.

Producten van de technologiefirma zullen beschikbaar zijn in winkels in onder meer Nederland, waar het zijn producten via de Kruidvat gaat verkopen. Ook andere landen moeten eraan geloven: Oostenrijk, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Italië. Het is nog niet helemaal duidelijk welke producten er precies in de winkel komen te liggen, maar het zullen vooral telefoons en IoT-producten worden.

Het is overigens voor het eerst dat het Chinese bedrijf ook echt grote stappen richting de Europese markt maakt. Het maakt naast telefoons en laptops ook slimme apparatuur voor in huis, waaronder robotstofzuigers en luchtverfrissers. Je kan het bijna zo gek niet bedenken, of er is wel een Xiaomi-versie van te koop. Wanneer de producten precies in de Kruidvat komen te liggen is niet zeker, daar horen we naar verluidt eind deze maand meer over.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.