YouTube ondersteunt nu high dynamic range op de iPhone X

11 mei 2018 1 Minuut 1 Reacties
youtube

YouTube heeft laten weten dat de officiële iOS-applicatie van de videostreamingdienst voortaan ondersteuning aanbiedt voor high dynamic range op de iPhone X. Dat betekent dat je kunt genieten van mooiere kleuren in bepaalde video's op het platform.

YouTube-video’s in hdr bekijken op iPhone X

YouTube heeft laten weten dat eigenaars van een iPhone X in sommige video’s een beter beeld kunnen verwachten. De officiële applicatie van de videostreamingdienst biedt namelijk ondersteuning aan voor high dynamic range (hdr). Niet alle video’s zijn natuurlijk in deze modus te bekijken, maar de video’s die hdr ondersteunen natuurlijk wel. Een scherm met hdr-ondersteuning kan simpel gezegd een hoger contrast weergeven en houdt daarbij diep zwart vast terwijl helder wit van het scherm spat. Daarnaast is het kleurbereik hoger.

Je vindt de optie onder het bekende knopje voor het aanpassen van de kwaliteit. Naast de resolutie staat er voortaan ook de afkorting HDR in hoofdletters. Sinds vorig jaar is het voor onder meer iPhone X-gebruikers al mogelijk Netflix-video’s in high dynamic range te bekijken. Later kwam die ondersteuning ook naar de iPhone 8, iPhone 8 Plus en Apple iPad Pro-modellen. Android-gebruikers met een recent toestel van Samsung, Motorola en Google kunnen dergelijke video’s ook al een tijdje met betere beeldkwaliteit bekijken.

Reacties (1)