Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sommige Android-telefoons van ZTE en Archos worden geleverd met malware

Geschreven door
Geplaatst op25 mei 2018, 9:19 CategorieAndroid

Uit onderzoek blijkt dat sommige Android-telefoons van Archos en ZTE worden geleverd met geïnstalleerde malware. Gebruikers krijgen dan advertenties te zien wanneer ze een browser gebruiken op het toestel. Helaas is die reclame moeilijk te verwijderen door gebruikers.

Malware aanwezig op telefoons van Archos en ZTE

Uit onderzoek van Avast Threat Labs, een online beveiligingsbedrijf, blijkt dat sommige Android-smartphones standaard worden geleverd met malware aan boord. Het gaat om smartphones van ZTE, Archos en myPhone. De malware wordt Cosiloon genoemd en laat een advertentie zien wanneer de gebruiker een browser gebruikt op het toestel. Omdat de kwaadaardige software is geïnstalleerd op firmwareniveau, en het dus niet een specifieke app betreft, is het voor de gemiddelde gebruiker moeilijk te verwijderen.

Avast meldt dat het in de afgelopen maand achtduizend apparaten is tegengekomen met deze malware aan boord, in landen als Rusland, Groot-Brittannië en Duitsland. Het gaat in totaal om honderd verschillende landen. Het bedrijf heeft met Google gesproken over Cosiloon, die de mogelijkheden van de malware heeft kunnen beperken in een aantal gevallen door Google Play Protect te updaten. Ook heeft Google inmiddels met verschillende ontwikkelaars gesproken, zodat ze kunnen helpen bij het bestrijden van dit type software in de toekomst.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.