Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘2-in-1 Chromebook onderweg met Snapdragon 845 aan boord’

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2018, 10:00 CategorieChrome OS

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan wordt er binnenkort een Chromebook met een Snapdragon 845-processor uitgebracht. Dit zou een 2-in-1-model moeten worden: een Chrome OS-apparaat dat ook los als tablet te gebruiken is.

Chromebook met Snapdragon 845 onderweg – gerucht

Er is een Chromebook met een Snapdragon 845-processor onderweg. Het apparaat heeft de naam Cheza gekregen, wat waarschijnlijk een projectnaam is. De volgende specificaties zijn al gelekt:

  • Het is waarschijnlijk een 2-in-1-apparaat, een Chromebook die ook los te gebruiken zal zijn als tablet.
  • Het scherm beschikt over een maximale resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels.
  • Er is een usb-c-poort aanwezig die waarschijnlijk kan worden gebruikt voor het aansluiten van een extern scherm, verzenden van data en opladen.

In het verleden hebben we al Chromebook-modellen voorbij zien komen die beschikken over verschillende chips (Intel, Rockchip, Mediatek), maar dit zou het eerste model zijn die zou gaan beschikken over een Qualcomm Snapdragon-processor. Niet alleen is dit belangrijk voor consumenten (want zo zijn er meer keuzemogelijkheden), ook biedt deze chipset iets unieks aan: er zit namelijk een modem in de chip. Mogelijk kun je met deze Chrome OS-tablet dus ook het internet op wanneer er even geen wifi beschikbaar is.

Voorlopig blijft het echter bij speculatie en moeten we nog gaan zien welke fabrikant deze Chrome OS-tablet gaat aankondigen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.