Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple laat ontwikkelaars contacteninformatie niet meer delen of verkopen

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2018, 9:37 CategorieiPad

Apple heeft stilletjes aan de richtlijnen van de App Store aangepast. Ontwikkelaars mogen niet meer contacteninformatie delen of verkopen. De verandering is vorige week al doorgevoerd, maar het bedrijf uit Cupertino heeft er zelfs niets over naar buiten gebracht.

Apple scherpt regels App Store aan

Apple heeft op de achtergrond de regels van de App Store verscherpt. Voortaan mogen ontwikkelaars niet meer de contacteninformatie van appgebruikers delen of doorverkopen, wat tot vorige week nog wel mocht gebeuren. Het bedrijf uit Cupertino heeft er zelf niets over bekendgemaakt; de verandering is opgemerkt door Bloomberg. Daarnaast mogen de developers de verzamelde gebruikersdata niet meer opsommen in een profiel. Wel mag er nog steeds gevraagd worden om toegang te krijgen tot de contactenlijst.

Echter, de ontwikkelaars moeten dan goed aangeven wat ze daar precies mee gaan doen. Als een developer meer dan één doel in gedachte heeft, dan moet er ook meer dan één keer goedkeuring worden gegeven. Waarschijnlijk probeert Apple met deze verandering te voorkomen dat er eenzelfde soort privacyschandaal ontstaat als destijds het geval was bij Facebook. Helaas doet het bedrijf niets aan de data die momenteel al verzameld en mogelijk doorverkocht is. Ook kan er niets meer worden gedaan wanneer de data eenmaal verzameld is.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.