Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple maakt kraken van iOS-apparaten moeilijker met extra bescherming

Geschreven door
Geplaatst op14 juni 2018, 10:19 CategorieiPad

Apple heeft laten weten dat het moeilijker wordt iOS-apparaten te kraken wanneer het toestel in het afgelopen uur niet is ontgrendeld. Usb-apparaten kunnen dan niet worden gekoppeld, waardoor het ‘bruteforcen’ van een pincode niet meer mogelijk is.

Bruteforcen pincode op iOS-apparaten straks moeilijker

Apple laat weten dat het straks moeilijker is iOS-apparaten te kraken met een usb-apparaat. Met dergelijke apparaten kunnen kwaadwillenden en de politie een iPhone of iPad binnenkomen door een pincode te bruteforcen. Dit is een methode die bestaat uit het botweg uitproberen van alle mogelijke opties, in dit geval cijfercombinaties van een pincode, net zo lang tot er één gevonden is die overeenkomt met de gewenste invoer. Bedrijven als Cellebrite en GrayShift gebruiken deze manier om iPhones binnen te komen.

Apple moest dus iets verzinnen om deze manier van kraken tegen te gaan. Het bedrijf laat tegenover Reuters weten dat de verbinding met een usb-apparaat via de Lightning-poort wordt stopgezet wanneer de iPhone of iPad een uur lang niet is ontgrendelt. Ook het koppelen van andere usb-apparaten zal dan niet werken; de iOS-apparaten dienen eerst ontgrendeld te worden. Mogelijk betekent deze verandering dat negentig procent van de te kraken iPhones en iPads niet meer kunnen worden gekraakt. Dat is dus al een flinke verbetering.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.