Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus komt met ROG Phone voor gamers

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2018, 15:40 CategorieAndroid

Asus heeft een speciale smartphone voor gamers gepresenteerd op de Computex-beurs. De Asus Republic of Gamers (ROG) Phone maakt gebruik van een 2.96 GHz Qualcomm Snapdragon 845, een Adreno 630-gpu en GameCool vaporchamber-koeling.

De Asus ROG Phone heeft een AMOLED-scherm van 6-inch met een reactietijd van 1 ms met een refreshrate van 90 Hz. Het scherm heeft een resolutie van 2.160 bij 1.080 pixels. De smartphone wordt aangedreven door een indrukwekkende 2.96 GHz octa-core Qualcomm Snapdragon 845-processor en een Qualcomm Adreno 630-gpu. Koeling is natuurlijk erg belangrijk voor het spelen van games, daarom maakt de ROG Phone gebruik van GameCool vaporchamber-koeling met een afneembare AeroActive Cooler voor maximale controle over de temperatuur.

Daarnaast heb je de beschikking over 8 GB werkgeheugen en een batterij van 4000 mAh die snel weer op te laden is met Asus HyperCharge. De smartphone heeft een side-mounted port, zodat de kabel niet in de weg zit tijdens het opladen en het gamen, programmeerbare AirTrigger-sensoren en een forcefeedback-systeem. Het design van de smartphone is volgens Asus gebaseerd op consoles, waarbij met name het metalen frame en de koperen tinten opvallen.

Naast deze speciale gaming-mogelijkheden is de Asus ROG Phone natuurlijk ook gewoon een smartphone. De smartphone draait op Android Oreo 8.1 met een speciale software schil van Asus. Bluetooth 5.0 is aanwezig, net als wifi, usb-c, een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting en drie camera’s. De voorzijde beschikt over een camera van acht megapixel, terwijl de achterzijde een dubbele camera van respectievelijk twaalf en acht megapixel heeft.

Ook diverse accessoires voor Asus ROG Phone aangekondigd

Naast de Asus ROG Phone zijn er diverse accessoires gepresenteerd. Zo is daar het TwinView Dock voor een dual-screen-handheld-modus, Mobile Desktop Dock en een speciale Gamevice-controller voor een betere besturing.

Asus heeft de beschikbaarheid en de adviesprijs voor de Benelux nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.