Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bèta van iOS 12 hint naar een iPad met Face ID aan boord

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2018, 9:46 CategorieiPad

We zien al maandenlang verschillende geruchten voorbijkomen over een iPad met een scherminkeping en Face ID aan boord. Dat is de cameratechnologie waarmee gezichtsherkenning mogelijk wordt gemaakt op een iPhone X en mogelijk later dus ook op een iPad.

iPad met Face ID – gerucht

iOS-ontwikkelaar Guilherme Rambo heeft zitten rondneuzen in de nieuwe iOS 12-bèta, die nu beschikbaar is voor ontwikkelaars. De code van de software lijkt te hinten naar een iPad met Face ID aan boord, een idee waar al maandenlang geruchten over verschijnen op het internet. De ontwikkelaar heeft verschillende tweets gewijd aan die referenties, die goed verborgen waren. Eén van de dingen die Rambo heeft ontdekt, is het installatiescherm voor de beveiligingsmethode. Die is te vinden binnen de instellingen van de iPad.

In de video is te zien dat het woord iPhone wordt gebruikt op de plek waar eigenlijk iPad hoort te staan. Apple is er dus nog niet helemaal klaar voor de functie uit te rollen, maar dat zal worden rechtgetrokken wanneer de feature officieel wordt aangekondigd. Daarnaast is er nog een hint opgedoken dat de nieuwe iPad een scherminkeping krijgt zoals op de iPhone X. De klok is naar de linkerkant van de statusbalk verplaatst, waardoor er in het midden dus ruimte is voor die inkeping — mogelijk dus inclusief die Face ID-camera.

  • Delen:
Apple iPad 9,7-inch (2018)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.