Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bèta van Microsoft Edge voor Android voegt adblocker toe

Geschreven door
Geplaatst op20 juni 2018, 9:25 CategorieApplicaties

Bèta-testers van de Microsoft Edge-browser op Android mogen nu rekenen op een nieuwe functie: er wordt namelijk een adblocker uitgerold. Het is vooralsnog niet bekend wanneer de functie naar iedereen wordt uitgerold op het mobiele platform van Google.

Adblocker voor Microsoft Edge

De Microsoft Edge-browser is nu al een tijdje beschikbaar voor Android en biedt inmiddels een mooi alternatief aan voor mensen die veelal gebruikmaken van Windows 10 en alle bijbehorende Microsoft-apps. Echter, niet alle functies van de Edge-browser voor Windows 10 zijn aanwezig in de Android-( en iOS-)versie van de browser, waaronder extensions. Hoewel dat jammer blijft, is het wel goed om te zien dat Microsoft op een andere manier populaire extensies kan brengen naar de mobiele apps, zoals bijvoorbeeld de adblocker.

Die adblocker wordt nu uitgerold naar bèta-testers op Android. Microsoft maakt hiervoor gebruik van Adblock Plus, een populaire extensie voor Microsoft Edge en Google Chrome op pc (daarnaast is Adblock Plus ook te downloaden als losse app op je Android-apparaat). Het kan nog even duren voordat iedereen de update binnen heeft, aangezien die op moment van schrijven nog niet overal is gearriveerd. Mocht je echter in het bèta-programma zitten, dan is het dus goed om te weten dat je deze update binnenkort kunt ontvangen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.