Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Deze zomer kun je met je vrienden Pokémon ruilen in Pokémon Go

Geschreven door
Geplaatst op18 juni 2018, 16:09 CategorieGaming

Trainers hebben er even op moeten wachten, maar vanaf deze zomer is het zover: dan kunnen spelers onderling Pokémon ruilen in Pokémon Go. Waarom het zo lang heeft moeten duren is heel simpel: ontwikkelaar Niantic wilde doet op de juiste manier doen.

Ruilen in Pokémon Go: vanaf deze zomer

Ontwikkelaar Niantic heeft bekendgemaakt dat Pokémon Go deze zomer ruilen zal introduceren. Daardoor kunnen trainers onderling hun Pokémon ruilen — een feature die altijd op de voorgrond staat in de traditionele Pokémon-spellen. Daarnaast zullen vriendlijsten worden geïntroduceerd, voorlopig nog met het maximale aantal van tweehonderd mensen. De reden dat dit zo lang heeft moeten duren (sommige spelers wachten hier al twee jaar op), heeft te maken met het idee dat de ontwikkelaar dit goed wilde aanpakken.

Verder is het mogelijk je vriendlevel omhoog te krikken door vaak deel te nemen aan gym en raid battles en door cadeautjes uit te wisselen. Spelers krijgen items van PokéStops; sommige items zullen alleen verkrijgbaar zijn als cadeau. Zo kun je 7 km-eieren tegenkomen waarin de Aloha-starters zitten. Wanneer je je vriendniveau omhoog werkt, krijg je zelf ook cadeautjes, afhankelijk van je prestaties. Wanneer je met iemand wil ruilen in Pokémon Go, moet diegene in elk geval je vriend zijn en moet je naast elkaar staan.

Wanneer je een Pokémon ruilt, dan krijg je de snoepjes die erbij horen. Vangen jullie Pokémon uit andere gebieden, dan kunnen er extra snoepjes worden verdiend. Met een hoog vriendenlevel krijg je unieke bonussen, zoals korting op stardust, maar ook de mogelijkheid legendarische, shiney of regionale Pokémon te ruilen. Er is wel een kanttekening voor de jongere spelers aanwezig: als de parental controls zijn ingesteld, dan is het helaas niet mogelijk te ruilen. Dit is eigenlijk de enige beperking, en slechts voor een kleine groep spelers.

Niantic wil nog steeds dat trainers de wereld in trekken voor nieuwe Pokémon. Niet alleen om ze te vangen, maar ook om ze te kunnen ruilen dus. Het ruilaspect moet geen lui onderdeel worden van een game die in het teken staat van beweging en sociale kwaliteiten. Het ruilen moet deze zomer beschikbaar zijn en wordt naar verwachting later deze week beschikbaar gemaakt.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.