Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

E3 2018: de belangrijkste games die zijn aangekondigd voor Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2018, 9:59 CategorieGaming

Tijdens gamebeurs E3 zijn er games aangekondigd voor mobiele apparaten. In dit artikel een overzicht van de belangrijkste nieuwe spellen. Zo komen we onder meer een game tegen van speluitgever Bethesda en van speluitgever Electronic Arts.

E3 2018: een belangrijke gamebeurs

Ieder jaar vindt rond dezelfde tijd de E3 plaats. Dit is een gamebeurs waar veel uitgevers en ontwikkelaars laten zien wat er in de komende maanden zal verschijnen. Soms worden er projecten laten zien die pas over een paar jaar verschijnen, soms zijn games direct beschikbaar — maar in de meeste gevallen moeten gamers nog een paar weken of maanden wachten. Voor mobiele apparaten zijn er ook games aangekondigd, door Microsoft, Bethesda en Electronic Arts. In dit artikel een overzicht van die aangekondigde videogames.

Gears Pop (Microsoft)

Xbox-gamers zijn er ongetwijfeld bekend mee: de Gears of War-serie. Deze franchise maakt nu een uitstapje naar mobiele apparaten in de vorm van Gears Pop. De makers van het spel combineren Gears of War met de te verzamelen Funko Pop-poppetjes. In totaal zijn er zestien Funko Pop-personages gebaseerd op de Gears of War-serie; onduidelijk is nog of we ze alle zestien gaan tegenkomen. De game moet in 2019 verschijnen voor zowel Android als iOS. Voor nu is het wachten op de eerste gameplaytrailer en informatie over de game.

Command & Conquer: Rivals (Electronic Arts)

Electronic Arts heeft laten weten dat er een mobiele versie zal verschijnen van de game Command of Conquer. Het spel wordt Command & Conquer: Rivals genoemd. Spelers kunnen kiezen tussen de Global Defense Initiative en de Brotherhood of Nod en kunnen verschillende soorten units, die in eerder games werden gebruikt, inzetten. De gameplay lijkt op Clash Royale-achtige game waar strategie een belangrijk onderdeel is. Niet alleen moet je je eigen basis verdedigen, ook moet je de basis van je tegenstander natuurlijk aanvallen.

The Elder Scrolls: Blades (Bethesda)

De meest indrukwekkende mobiele game is misschien wel The Elder Scrolls: Blades van Bethesda (Fallout Shelter). Dit is een Android- en iOS-game met console-achtige kwaliteit wat gameplay en graphics betreft. In het spel ben je onderdeel van de Blades, de beste agenten van het rijk. Je keert terug van een missie en ziet dat thuis alles naar de knoppen is gegaan. Je wordt verbannen en moet dan zien te overleven in verschillende kerkers. Die kerkers zijn met de hand gemaakt, maar er zitten ook procedurally designed dungeons tussen.

Je kunt The Elder Scrolls: Blades spelen middels een besturing op het touchscreen. Je kunt van dichtbij en veraf aanvallen en kunt ook magische aanvallen gebruiken. Daarnaast is het zelfs mogelijk de game in portretmodus te spelen. Naast het uitbouwen van je personage en het ontdekken van de wereld, is er ook een onderdeel waarin je je eigen stad bouwt en beheert. In de herfst komt het spel uit voor mobiele apparaten. Dan zal het gratis te downloaden en te spelen zijn. Mogelijk zijn er dan ook digitale aankopen beschikbaar.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.