Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Face ID op iOS 12 ondersteunt twee gezichten

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2018, 10:02 CategorieiPad

Wanneer je straks iOS 12 op je iPhone X hebt staan, dan is het mogelijk een alternatief gezicht toe te voegen aan je Face ID-opties. Zo kun je dus instellen dat iemand die je vertrouwt ook je telefoon kan ontgrendelen. Wellicht is dit ook een hint naar een iPad met de technologie aan boord.

Face ID gaat twee gezichten ondersteunen

Hoewel het nergens officieel wordt benoemd door Apple, is het zo dat Face ID twee gezichten gaat ondersteunen op het moment dat iOS 12 beschikbaar is voor iedereen. Sinds de introductie van de technologie is het zo dat er slechts één gezicht wordt ondersteund, maar daar komt dus straks verandering in. Dat ontdekt 9to5Mac, die de bèta van iOS 12 heeft geïnstalleerd en in de instellingen is gedoken. Binnen die instellingen vind je nu de optie voor Set Up an Alternative Appearance. De omschrijving van de functie luidt als volgt.

In addition to continuously learning how you look, Face ID can recognize an alternative appearance.

Die omschrijving is een beetje vaag, maar stelt een eigenaar van een iPhone X wel degelijk in staat een tweede gezicht in te stellen voor het ontgrendelen. Mogelijk is dit ook een hint naar een iPad met Face ID aan boord. Vaak worden iPads gebruikt door veel meer gezinsleden, waardoor het handig is als de snelle ontgrendeling voor meerdere personen binnen dat gezin beschikbaar is. Mocht je één gezicht opnieuw willen instellen, dan hebben we slecht nieuws: vooralsnog moet je dan allebei de geregistreerde gezichten opnieuw inscannen.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.