Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook test optie voor weergeven van gebruikstijd binnen applicatie

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2018, 10:03 CategorieApplicaties

Facebook test momenteel een optie die gebruikers kan laten zien hoe veel tijd ze besteden binnen de officiële app van het platform. Na Apple en Google wil het sociale netwerk dus ook mee inzicht geven in je gewoonten van je digitale leven.

Hoelang zit jij op Facebook?

Digitale gezondheid wordt steeds belangrijker. De meeste smartphonegebruikers weten wel dat ze vaker hun smartphone pakken dan nodig is, maar kunnen zich nog verbergen achter het smoesje dat ze niet wisten dat het zó erg was. Apple en Google proberen hier nu wat tegen te doen door inzicht te geven in de gewoonten van gebruikers. Facebook doet ook mee met deze trend, zoals het er nu naar uitziet. Het platform test namelijk een functie waarmee gebruikers kunnen zien hoe veel tijd ze nou precies besteden op het sociale netwerk.

Je krijgt te zien hoe veel tijd je de afgelopen zeven dagen hebt besteed. Ook zie je het gemiddelde van de afgelopen week. Daarnaast kunnen gebruikers een tijdslimiet instellen voor de app — zodra dat limiet is bereikt, wordt er een notificatie uitgestuurd. De functie is inmiddels bevestigd door Facebook, maar het is nog niet bekend wanneer die naar iedereen wordt uitgerold. Naast de bovengenoemde bedrijven heeft Instagram ook een functie in het kader van digitale gezondheid, die laat zien dat je helemaal bij bent met de foto’s in je feed.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.