Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google lanceert binnenkort mogelijk een eigen podcastapplicatie

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2018, 9:19 CategorieApplicaties

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan staat Google op het punt een eigen applicatie uit te brengen voor de populaire podcasts. Helaas is op moment van schrijven nog niet bekend wanneer we de applicatie precies kunnen verwachten.

Eigen podcastapp van Google – gerucht

De redactie van 9to5Google heeft een lijn code ontdekt in de officiële Google-applicatie die verwijst naar een podcastapplicatie. Hoewel Google maanden geleden nog een interface voor dit type media heeft gebouwd in de officiële app, zou het niet vreemd zijn als er nu een zelfstandige applicatie komt. Google heeft er immers veel in geïnvesteerd de laatste tijd; er is zelfs ruimte voor vrijgemaakt in Google Play. Het feit dat de code in de officiële app te vinden is, geeft in elk geval hoop op een positieve uitkomst van dit gerucht.

Mocht Google inderdaad een eigen podcastapplicatie uitbrengen, dan zou dat een mooie uitkomst zijn voor Android-gebruikers. Op iOS kunnen gebruikers bijvoorbeeld gebruikmaken van de officiële Apple-app Podcasts, maar zo’n first-party app bestaat niet voor Android-gebruikers (niet meer sinds 2012, toen de stekker uit de app Listen werd getrokken). Gelukkig bestaan er natuurlijk wel alternatieven, zoals de mogelijkheid podcasts via Google Play Music te beluisteren. Ook kun je nu al third-party apps zoals PocketCasts downloaden.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.