Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony voegt Google Lens toe aan camera-app van Xperia XZ2 (Compact)

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2018, 9:49 CategorieAndroid

Sony heeft laten weten dat er nu een update wordt uitgerold voor de Sony Xperia XZ2 en Sony Xperia XZ2 Compact, die de Google Lens toevoegt aan de camera-applicatie op de toestellen. Met Lens kunnen camera’s objecten herkennen en mensen meer informatie daarover aanbieden.

Google Lens voor Sony Xperia XZ2 (Compact)

Toen Google de Google Lens debuteerde, kon slechts een handjevol Android-gebruikers gebruikmaken van de slimme camerafunctie via de app Google Photos. Daar werd de mogelijkheid niet echt vaak of goed gebruikt, dus kregen meer toestellen toegang tot de Lens, maar dit keer via de Google Assistant. Slechts een handjevol Android-apparaten bieden Lens aan via een geïntegreerde optie in de camera-applicatie op een smartphone en de Sony Xperia XZ2 en Sony Xperia XZ2 zijn smartphones die aan dat rijtje zijn toegevoegd.

Met Google Lens is het mogelijk objecten te herkennen, waarna er meer informatie kan worden gegeven over hetgeen dat herkend is. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk de tekst van een zakelijk kaartje te herkennen en te kopiëren. Met zo’n dienst direct in je camera-applicatie, heb je razendsnel toegang tot een grote hoeveelheid informatie. Om toegang te krijgen tot de Lens, hoef je niet je complete Android-systeem te upgraden. Het enige wat je hoeft te doen, is de update te downloaden die nu onderweg is naar de Google-applicatie.

  • Delen:
Sony Xperia XZ2
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.