Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google Photos krijgt optie voor lagere fotokwaliteit voor ruimtebesparing’

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2018, 9:48 CategorieApplicaties

Zoals het er nu naar uitziet krijgt Google Photos binnenkort de optie om foto’s in een lagere kwaliteit op te slaan, zodat er ruimte bespaard kan worden in de cloud. Daarnaast komt mogelijk de optie waarmee je achteraf nog het bokeh-effect kunt toevoegen aan foto’s.

Update voor Google Photos onderweg

Binnenkort mogen we een update voor Google Photos verwachten die twee handige updates toevoegt. In de code van de app zijn namelijk verwijzingen gevonden naar functies die momenteel nog niet zijn uitgerold, zo ontdekte Android Police. Zo komt er de mogelijkheid tot het verlagen van de kwaliteit van de foto’s, zodat in de cloud extra ruimte kan worden vrijgemaakt voor nog meer foto’s (en zodat je niet snel een duurder pakket voor je cloudopslag hoeft aan te schaffen). Je kunt de foto’s eerst downloaden voordat je ze downgrade.

Daarnaast is er een verwijzing gevonden naar de optie het bokeh-effect later nog aan te passen. Je ziet het bokeh-effect op foto’s waar de achtergrond wazig is en de voorgrond juist scherp. Met de aankomende opties zou je de hoedanigheid van dat effect kunnen aanpassen naar heel erg aanwezig of juist wat minder. Op moment van schrijven is helaas niet bekend wanneer deze functies worden uitgerold. De onlangs uitgebrachte update bevat deze functies in elk geval nog niet, dus je hoeft er nu nog niet naar te zoeken binnen de app.

 • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Reacties

 1. Tom Vandenabeele
  22 juni, 2018 om 16:37

  Was Google Photo’s sowieso niet gratis voor foto’s in een iets lagere kwaliteit?

  • Wesley Akkerman
   25 juni, 2018 om 10:36

   Dat klopt. Maar je kunt ook betalen voor online opslag, waardoor je foto’s in de originele kwaliteit kunt opslaan in de cloud.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.