‘Google Pixel 3 krijgt ook Active Edge van Pixel 2’

11 juni 2018 1 Minuut 0 Reacties
Google Pixel

Geruchten gaan rond dat Google de Active Edge-functie ook naar de Google Pixel 3 en de 3 XL wilt brengen. Deze knijpbediening zat eerder op de Pixel 2-telefoons.

De Google Pixel 2 (zie foto) werd gemaakt door HTC en het is dan ook niet verwonderlijk dat het toestel beschikte over Active Edge, een soort knijpbediening om Assistant te starten of bijvoorbeeld notificaties op stil te zetten. HTC gebruikt zelf ook een soort knijpbediening voor de eigen smartphones onder de naam Edge Sense.

Geruchten gaan echter rond dat Google de Active Edge-functie ook naar de Google Pixel 3 en de 3 XL wilt brengen. Dit blijkt uit een bericht op XDA-Developers met de gebruiker die ook verantwoordelijk was voor het lekken van de eerste foto’s van de Google Pixel 3 XL. Ondanks dat het nog ging om een prototype, was de bron wel in staat om een vibratie te voelen wanneer er in de randen geknepen werd.

Vermeldingen gevonden voor codenamen nieuwe Pixel-telefoons

De mensen op XDA gingen aan de slag met het zoeken naar meer informatie en vonden in ontwikkelaarsversie 3 van Android P meer informatie. Zo vonden ze een update voor de ‘WakeMode’ in de SystemUIGoogle APK. Hier stonden vermeldingen naar Crosshatch en Blueline, wat de codenamen voor beide Google Pixel 3-telefoons zouden zijn, in de lijst met ondersteunde apparaten.

Definitief bewijs is het natuurlijk nog niet, maar het lijkt erop dat ook de Google Pixel 3 en de 3 XL een soort van knijpbediening krijgen en dat ze de Active Edge-functie mee willen nemen naar de nieuwe generatie.

Bron xda-developers Via 9to5Google

Reacties (0)