Google Play krijgt optie voor gedeeltelijke teruggave van digitale aankopen

14 juni 2018 1 Minuut 2 Reacties
Google-Play-retina

Google heeft laten weten dat ontwikkelaars op Google Play ook de optie hebben om een digitale aankoop voor een gedeelte terug te geven. Dit kan een mooi middel zijn om boze klanten van een app of dienst toch tegemoet te komen wanneer iets niet werkt zoals beloofd.

Gedeeltelijke teruggave Google Play

Wanneer je iets koopt via Google Play, dan is het mogelijk je geld terug te krijgen wanneer je ergens niet tevreden mee bent. Maar dan moet je wel snel zijn, aangezien de mogelijkheid daarvoor na een bepaalde tijd komt te vervallen. Echter, je geld terug krijgen na een digitale aankoop te hebben verricht is wat moeilijker en Google probeert dat nu wat gemakkelijker te maken met de introductie van de gedeeltelijke teruggave. Ontwikkelaars kunnen er voor kiezen een gebruiker een gedeelte van het besteedde bedrag terug te geven.

Dat kan bijvoorbeeld wanneer iemand een digitale aankoop binnen een app heeft gedaan of een abonnement heeft afgenomen. Bijvoorbeeld wanneer een dienst toch blijkt tegen te vallen of wanneer die wordt stopgezet. Er zitten wel beperkingen aan deze optie. Niet alle betaaldiensten ondersteunen de mogelijkheid. Daarnaast geldt dit alleen voor aankopen die gedaan zijn vanaf maart 2018. Het betreft hier overigens een ontwikkelaarsoptie. Consumenten kunnen de gedeeltelijke terugbetaling niet zelf aanvragen in Google Play.

Reacties (2)