Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram laat niet zien wanneer iemand je story screenshot

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2018, 9:29 CategorieApplicaties

Instagram heeft laten weten dat gebruikers voortaan niet meer op de hoogte worden gebracht wanneer iemand een screenshot van een story maakt. De fotodeeldienst heeft de functie voor een periode getest, maar heeft dus besloten de ontwikkeling ervan te staken.

Instagram stopt ontwikkeling screenshotmelding

In februari kregen sommige gebruikers ineens notificaties op het moment dat iemand een screenshot had gemaakt van hun story. De functie werd nooit officieel aangekondigd, maar werd sinds die maand dus wel, met een handjevol gebruikers, getest. Wanneer iemand een screenshot maakt van je story, dan krijg je dat te zien. Zijn er meer mensen geweest, dan verschijnt er een lijst in beeld. Maar nu heeft de fotodeeldienst tegenover BuzzFeed bevestigd dat de functie niet langer in ontwikkeling is en niet naar het platform komt.

De test is “officieel geëindigd”. Vooralsnog kunnen gebruikers dus andermans stories screenshotten en op allerlei manieren delen, zonder dat je daar direct weet van hebt. Dit betekent echter niet dat deze functie, die dan ook afgekeken zou zijn van Snapchat, nooit zal toevoegen, maar op korte termijn zit het er dus niet in. Helaas heeft Instagram niet laten weten waarom de ontwikkeling is gestaakt. Wel krijgen gebruikers nog steeds melding van het feit wanneer iemand een screenshot heeft gemaakt van een verdwijnend privébericht.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.