Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram Stories kunnen worden voorzien van soundtracks

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2018, 9:41 CategorieApplicaties

Instagram heeft laten weten dat gebruikers van de functie Instagram Stories voortaan ook muziek kunnen toevoegen aan hun verhalen. Het gaat dan niet om die gratis deuntjes uit verschillende internetdatabases, maar ook gelicenseerde muziek van verschillende platenmaatschappijen.

Voeg muziek toe aan je Instagram Stories

Vanaf vandaag kunnen gebruikers van Instagram Stories ook muziek toevoegen aan hun gedeelde verhalen. Het betreft hier gelicenseerde muziek. De nummers worden direct aangeboden vanuit de applicatie en bevat liedjes van onder meer Maroon 5, Demi Lovato en Bruno Mars. Instagram heeft verder laten weten dat er dagelijks nieuwe liedjes zullen worden toegevoegd. Gebruikers hoeven alleen maar een muzieksticker toe te voegen aan hun post, waarna ze een nummer kunnen uitkiezen dat het beste bij het verhaal past.

Als gebruiker kun je een nummer doorspoelen om tot dat perfecte moment te komen. Daarnaast kunnen mensen ook een nummer afspelen voordat ze beginnen met filmen. Zo kun je bijvoorbeeld playbackvideo’s maken of ervoor zorgen dat bepaalde muziek (of een deel van een nummer) al op de achtergrond hoorbaar is wanneer je opneemt. De functie overigens niet direct elk land beschikbaar, maar alleen in de landen waar Instagram de rechten heeft verworven. Verder zijn er nu 400 miljoen dagelijkse gebruikers van Instagram Stories.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.