Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Instagram laat gebruikers straks video’s van een uur lang plaatsen’

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2018, 9:53 CategorieApplicaties

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan stelt Instagram gebruikers straks in staat video’s van maximaal een uur te plaatsen op het populaire sociale netwerk. Met zo’n verandering zou de dienst gemakkelijker kunnen concurreren met bijvoorbeeld videoplatform YouTube.

Instagram verlengt mogelijk looptijd van video’s – gerucht

The Wall Street Journal schrijft dat Instagram mogelijk een nieuwe weg inslaat wat video’s betreft. Waarschijnlijk introduceert het sociale netwerk een ‘nieuwe feature’ waarmee gebruikers video’s kunnen plaatsen met een maximale looptijd van zestig minuten. Gebruikers zouden hierdoor veel meer creatieve video’s kunnen plaatsen, terwijl het platform als geheel beter kan concurreren met YouTube. De fotodeeldienst moet nog officieel beslissen of deze ‘nieuwe functie’ er daadwerkelijk gaat komen, dus de plannen kunnen nog veranderen.

De langere video’s worden verticaal opgenomen, net zoals de Stories. Helaas kunnen de geruchtenmakers niet bevestigen of de langere video’s alleen naar Instagram Stories komen of ook als video op iemands profiel kunnen worden opgeslagen. Stories-video’s duren maximaal vijftien seconden, terwijl feedvideo’s maximaal een minuut in beslag nemen. Ook schijnt het platform in gesprek te zijn geweest met enkele content creators, die dus mogelijk video’s gaan maken op de dienst. De plannen moeten nog wel worden bevestigd op dit moment.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.