Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel toont futuristische laptop Tiger Rapids met twee schermen

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2018, 11:07 CategorieWindows

Tijdens de Computex 2018-beurs toonde Intel een interessant concept aan diverse journalisten. Daarvan zijn afgelopen weekend beelden online verschenen. Het gaat om een project dat wat Intel betreft de toekomst van de laptop vormt: een combinatie van een laptopscherm met e-ink paneel.

De Intel Tiger Rapids

Het concept van Intel heet Tiger Rapids en ziet er apart uit. Aan de ene kant is er een 7,9-inch lcd-scherm dat een reguliere versie van Windows 10 draait. Maar aan de andere kant, en dat is de meest interessante toevoeging, is er het e-ink paneel. Dat paneel is niet alleen te gebruiken als toetsenbord, maar je kan er ook op schrijven met een pennetje. Die handgeschreven boodschappen kunnen door de software omgezet worden in tekst.

Interessant is dat volgens de ontwikkelaars van de Tiger Rapids, dit een belangrijk probleem oplost van smartphones. Die werken volgens hen niet fijn genoeg om echt productief mee te zijn. Een apparaat dat relatief klein is en twee schermen met zich meebrengt, zou een oplossing kunnen zijn. Het prototype van Intel is verder relatief licht, waardoor het apparaat ook redelijk goed mee te nemen is. Verder kan hij tot zes uur mee op een volgeladen batterij.

Door deze combinatie van functies doet het apparaat enigszins denken aan een prototype waar diverse andere bedrijven mee bezig zouden zijn. Het gaat om laptops die twee schermen zouden hebben en de opvolger zouden zijn van de 2-in-1 apparaten die nu op de markt zijn.

  • Delen:
Microsoft Surface Book 2
Windows 10
Microsoft Surface Pro (2017)
Windows 10
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.