Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG G8 ThinQ zou beter lcd-scherm met 4K-resolutie krijgen

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2018, 10:22 CategorieAndroid

Nu de LG G7 ThinQ in de winkel ligt, is het niet meer dan logisch dat de geruchtenmolen voor een mogelijke opvolger begonnen is met draaien. Het gaat om de LG G8 ThinQ, waar via een redelijk betrouwbare bron wat details over naar buiten zijn gekomen.

LG G8 ThinQ: veel beter scherm

Ice Universe claimt dat de nieuwe smartphone van LG voorzien zou worden van een scherm met 4K-resolutie. De LG G8 ThinQ zou echter niet afstappen van de lcd-schermen die het Zuid-Koreaanse bedrijf zelf maakt, maar die simpelweg van een upgrade voorzien. De schermen zouden daarmee dus een hogere resolutie krijgen en van betere kwaliteit worden.

Waarom LG precies over zou stappen naar een 4K-scherm meldt de bron dan weer niet. Het gerucht gaat dat dit te maken heeft met de ontwikkelingen op het gebied van virtual reality. Om een 4K-resolutie in een display in te bouwen, zijn er simpel gezegd veel pixels nodig. Meer pixels in een klein scherm betekent dat de ruimte tussen de pixels minder groot is en er dus minder kans is op het screen-door effect. Dat houdt in dat je als je goed kijkt naar een scherm, je de ruimte tussen pixels kan zien.

Precies dat laatste maakt VR-ervaringen soms wat minder meeslepend. Gezien de opkomst en groei van mobiele virtual reality, is het niet meer dan logisch dat het Zuid-Koreaanse bedrijf daarmee bezig is. Mocht de techniek inderdaad naar de LG G8 ThinQ komen, is dat een interessante ontwikkeling.

Maar gezien het feit dat de telefoon nog dik een jaar in de toekomst ligt, is het moeilijk het waarheidsgehalte van deze verhalen te bepalen.

  • Delen:
LG G7 ThinQ
LG G7 ThinQ
Android Oreo (8.x)
LG V30
Android Nougat (7.x)
LG Q6
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.